Стипендије Владе Мексика

 

 

Задовољство ми је да вас поздравимо и овом приликом обавестимо да је Конкурс Владе Мексика за стипендирање странаца у 2019. години објављен у одељку „Стипендије и курсеви академске сарадње" секције „Акције и програми" на јединственом Владином порталу на следећој адреси: http://www.gob.mx/amexcid/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785.

 

У вези са тим, напомиње се да све пријаве српских држављања морају бити обављене електронски, путем Система за управљање академском сарадњом (СИГЦА) (https://sigca.sre.gob.mx/login). Због тога је неопходно да кандидати приложе документацију по упутствима система и у складу са наведеним у Конкурсу за 2019. годину. Систем СИГЦА ће бити отворен до 28. септембра 2018. године, како би заинтересовани могли да пошаљу своје пријаве. Резултати ће бити обајвљени од 5. децембра 2018. године.

 

Стипендије се нуде само у областима и за институције које су изричито наведене у Конкурсу за 2019. годину. Треба истаћи да електорнске пријаве које не испуњавају све потребне услове из конкурса неће бити укључене у процес селекције. За 2019. годину, у оквиру билатералног плана са Србијом, нуде се 2 стипендије: 2 нове стипендије ( 2 доступне од марта 2019. године).

 

У вези пријава за COLMEX, FLACSO и Ибероамерички Универзитет (UIA) дефинитиван пријем на студије условљен је испуњавањем различитих процеса које спроводе те институције.

 

За више информација, контакт особа у Ректорату Универзитета у Београду, Сектора за медјународну сарадњу, је господја Љубица Димитријевић (stamlj@rect.bg.ac.rs) , уколико имате додатна питања, која нису објашњена у оквиру доле наведених линкова.